De Medicijnkom

Praktijk voor Bewust Leven  

WORKSHOPS

      I.   OVER HET SAMEN MET ELKAAR CREEREN VAN FINANCIELE VRIJHEID (PASSIEF INKOMEN) 

In deze vreemde (nog Corona) tijden wordt weer eens duidelijk dat door het beleid van overheden, banken en andere instellingen die deel uitmaken van het mondiale economische systeem, inkomens zo maar kunnen wegvallen terwijl miljarden aan bijgedrukt inflatoir geld onder meer gepompt worden in sectoren waar bonussen van miljoenen heel gewoon zijn. Steeds duidelijk rijst de vraag of dit oude hiërarchische systeem dat op schaarste denken berust en aarde en mensen uitbuit en uitput, op den duur nog wel levensvatbaar is. Nieuwe initiatieven zijn nodig om een andere samenleving te doen ontstaan die gebaseerd is op respect, jezelf mogen zijn en verbinding. Een ervan is dat een enthousiaste groep mensen zo veel mogelijk medemensen een ‘passief’ inkomen willen laten creëren door met elkaar via een netwerk te investeren in een democratisch geldsysteem dat onafhankelijk is van banken en overheden, zodat financiële vrijheid mogelijk wordt. Het blijkt dat wanneer mensen financiële vrijheid ervaren, ze vaak meer creatief en innovatief bezig gaan en ruimte hebben voor persoonlijke groei en onderlinge samenwerking. De missie van ‘Unite2bfree’ is dan ook om voor iedereen die ruimte mogelijk te maken en desgewenst ook de nodige tools aan te reiken. Het eerste middel daartoe is gebruik te maken van een systeem waarmee dat basis inkomen kan worden verkregen. 

Paul en Petra, de oprichters van de ‘Fortunators’ hebben voor een systeem gekozen dat is opgezet door twee jonge sympathieke mannen (de Oostenrijkse Albert en de Zwitserse Christoph) die ze persoonlijk kennen en zeer toegankelijk zijn. Hun doelstelling past bij dat van de Fortunators, namelijk gelukkige mensen op allerlei vlak middels het verwerven van een passief inkomen door te stimuleren om schaarste-denken los te laten en verantwoord om te gaan met geld. Albert en Christoph werken sinds 2012 samen en hebben een betrouwbaar en degelijk bedrijfje onder een Zwitserse holding en geregistreerd in Honkong opgebouwd, met de naam ‘Red Rocket Solution’ (RR). (zie ook de links helemaal onderaan) 

In het systeem waarmee RR werkt speelt de ‘Bitcoin’ (BTC) de hoofdrol. Dat is een virtuele, maar schaarse en daardoor ‘harde’ munt die niet aan inflatie onderhevig is, het zijn een soort digitale goudstukken. Het maximaal mogelijke aantal Bitcoins is 21 miljoen waarvan er momenteel 18 miljoen beschikbaar zijn. Zie meer info erover onder deze link: https://btcdirect.eu/nl-nl/hoeveel-bitcoins-zijn-er. Momenteel is een BTC gemiddeld ongeveer € 8300,- waard (tendens stijgend) met een voortdurend wisselende koers ten opzichte van bij voorbeeld de Euro, wat ‘trading’ mogelijk maakt. Bij trading wordt op basis van koerswisselingen BTC gekocht en verkocht wat winst kan opleveren. In tegenstelling tot ‘gewone geldhandel’ worden deze transacties niet van bovenaf gecontroleerd en gemanipuleerd door multinationals, machtige families, banken en overheden, maar decentraal via een zeer groot netwerk van computers via een veilig ‘blockchain’ principe. Hierdoor wordt op een schone manier meerwaarde gecreëerd zonder handel in producten van mogelijk twijfelachtig allooi zoals wapens. Degenen die zich bij RR aangesloten hebben, kunnen hiervan profiteren. RR doet dit op een verantwoorde en degelijke manier. 

Enkele voorbeelden: -RR investeert verantwoord: 40% van het ingebrachte kapitaal (in Bitcoin) voor trading en 60% als buffer. Is de koers van de BTC aan het zakken, dan kan vanuit de buffer goedkoop BTC ingekocht worden en bij een weer gestegen koers duurder verkocht. -De aan de deelnemers uitgekeerde rendementen zijn relatief laag, maar veel hoger dan de bijna 0% die de banken geven. -Speculatie wordt tegengegaan doordat maximaal voor € 20.000,- mag worden geïnvesteerd door een deelnemer. -Nog een belangrijk voorbeeld van de degelijke manier waarop zij te werk gaan, is het voor de helft uitkeren van de rendementen in een interne crypto munt, de Community coin (Comcoin). Deze interne munt kan alleen gebruikt worden om te herinvesteren (door het bijkopen van ‘waardepakketten’), waardoor het systeem zichzelf in stand houdt, ongeacht de hoeveelheid deelnemers en ook het creëren van een langdurig/levenslang basisinkomen ondersteund wordt. 

Het systeem staat open voor groei en daar is wel het een en ander over te zeggen. 

Door een op het eerste gezicht nogal gecompliceerd systeem van bonussen kan iemand die middels ‘aanbevelingsmarketing’ twee (of meer) nieuwe deelnemers heeft geworven en daardoor ‘gekwalificeerd’ is, op wat kortere of langere termijn een behoorlijk passief inkomen verwerven, wanneer die nieuwe deelnemers ook weer mensen werven. Dit kan de indruk geven van een piramide spel, met dit verschil dat hier de mogelijkheid aan anderen wordt aangeboden om een renderend product te kopen. Maar juist door het voordeel dat de bonussen in dit geval aan gekwalificeerde deelnemers geven, kan er een gevoel ontstaan dat nieuwe deelnemers aanbrengen nodig is om er zelf beter van te worden. Vanuit het oude ‘ego-denken in schaarste’ is dat ook zo. Daarom is er nu binnen United2befree de intentie om het bonussen systeem zodanig aan te laten passen of als dat niet voldoende gebeurt, er als deelnemers zelf er zo mee om te gaan dat juist het sociale aspect op de voorgrond komt te staan: samen-delen en samen-creëren ten bate van iedereen, voor een nieuwe samenleving, bij voorbeeld door elkaar te helpen om gekwalificeerd te worden door een deel van je eigen ‘overflow’ die ontstaat bij meer dan twee nieuwe deelnemers te schenken aan iemand die dat niet goed lukt. Bovendien kan daardoor het netwerksysteem beter doorstromen wat ook weer positieve invloed heeft op de (cycle)bonussen. Het is een streven om hiërarchische piramidestructuren om te zetten in sociale netwerken, door anderen via co creatie, ook binnen de aanbevelingsmarketing de mogelijkheid te bieden op meer financiële en persoonlijke vrijheid: onafhankelijk van overheden en banken. 

De praktijk: Instappen bij RR kan al voor een bedrag van € 349 in Bitcoin (€ 99 inschrijfgeld en € 250 basispakket). RR biedt naast de standaard waarde pakketten (€250-groen; €500-blauw; €1000 zwart; €3500-rood, elk met een dagelijks uitgekeerd rendement van 8,6% op jaarbasis) ook een interessant speciaal pakket aan met een kortere looptijd en een hoger rendement. Dat was tot 8 juli het goldpakket, wat door een ander speciaal pakket wordt opgevolgd. Ook zonder te netwerken levert zo’n speciaal pakket op de langere duur een aanvullend passief inkomen, maar dat is dan wel weer een beetje het ‘oude denken’. Netwerken ermee is zeker ook mogelijk. 

Het omwisselen van Euro’s naar Bitcoins en omgekeerd is relatief eenvoudig. BTC inkopen om ze in te leggen bij RR gaat het beste via www.litebit.eu Gespaarde BTC laten uitbetalen in Euro’s kan onder meer via www.bitvavo.com Dit zijn zogenaamde ‘brokers’. Je kunt daar ook BTC opslaan in een ‘wallet’ en zelf traden. 

Voor een eerste indruk zijn de volgende links interessant: -www.fortunators.nl, zie de blogs en ook om gratis en vrijblijvend de regelmatig plaatsvindende voorlichting webinars (via Zoom) te kunnen volgen; -interessante uitleg over wat Bitcoin inhoudt: https://youtu.be/OuoLjPMNt4s ; -Korte introductie van de twee oprichters van Red Rocket: https://vimeo.com/showcase/7126924 (wachtwoord daarbij is ZoomInterview). In het Duits met Nederlandse ondertiteling; -Meer over Bitcoin: https://newsbit.nl/bitcoin-zal-een-nieuwe-economische-elite-creeren-in-2020/ 

Historische koers tegen de US Dollar 

De koers tegen de Euro van medio 2019 tot medio 2020 

Met enthousiasme geschreven door Jan Dirk en Divya Verveen jandirkverveen@gmail.com

  WORKSHOP KRISTALLEN SCHEDELS  ZONDAG 16 AUGUSTUS

             Erik Soors en Rianne van der Palen

 

Kristallen schedels zijn ware kunstwerken op zich. Zij worden vervaardigd uit diverse kristallen(mineralen) en onderscheiden zich in hun helende werking. Interessant is om te onderzoeken wat voor extra bewustzijn en wijsheid deze schedels dragen door alleen al hun vorm.

In deze workshop gaan we op onderzoeken uit.

In de loop der jaren zijn er 13 schedels als het ware naar Erik toegekomen. We beginnen de workshop met het voorstellen en invoelen van deze 13 exemplaren. Daarnaast werken we met de kristallen schedel kaarten en zijn we heel benieuwd naar de toegevoegde waarde van de cirkel van schedels die we gaan neerleggen. Vanuit je eigen plek in deze cirkel of wiel , gaan we voelen en ervaren wat er aan jou kenbaar gemaakt wordt. Op zich werkt deze vorm heel synergistisch.

Benieuwd naar deze ervaring en zin om mee te doen………Erik en Rianne nodigen je van harte uit je op te geven

 

Kosten:  € 65,= inclusief lunch

Data:           Zondag 14 juni en Zondag 16 augustus

Aanvang: 10.00u

Locatie:    Haagbeemd 9

                         5641NA Eindhoven

Opgeven: 0622757985 ; demedicijnkom33@gmail.com

               0622044751 ; d.soors@upcmail.nl 
CHAKRA CURSUS  -2020
Deze cursus duurt 7 maanden en we komen een dag per maand samen. In deze cursus behandelen we zowel de theorie als de praktijk van onze chakra's.  Stap voor stap reizen we door ons lichaam om onze  chakra's  afzonderlijk te voelen en  ervaren. Elk chakra heeft een hoofdthema en jou iets te vertellen. Ze bevatten ook onze persoonlijke blokkades. Door hier inzicht in te krijgen en deze blokkades op te pakken in jezelf, groei je in bewustzijn.  Groeien in bewustzijn geeft  meer  energie en meer liefde . 
Per keer krijg je een huiswerk opdracht mee. 
Wil jij ook jezelf meer ervaren en vind je het leuk dat in een groep te doen, meld je dan aan voor deze 7 daagse cursus.

Data; maandag 1o febbruari, 9 maart, 6 april, 4 mei, 8 juni, 6 juli en de laatste dag wordt in overleg gepland.
Locatie: Willemstraat 4; 5611HD Eindhoven
Tijdstip 10.oou-14.30u
Kosten: € 65 .- per bijeenkomst, inclusief koffie, thee en lunch.
NB Je geeft je op voor de gehele cursus.Workshop De Weg naar je Zielsbestemming
In deze workshop gaan we aan de slag met het pad naar onze zielsbestemming. Je zielsbestemming is datgene wat je ziel wil dat jij gaat zijn of gaat neerzetten hier op aarde. Deze bestemming kan veranderen gedurende je leven.  Op dit pad komen we zeker blokkades en afleidings mechanismes tegen.
Door contact te maken met de energie van je zielsbestemming kun je deze gaan leven of zijn!
We doen een aantal opstellingen en kijken  wat er nodig is om verder dit pad te bewandelen. Als je je zielsopdracht leeft, kom je in de stroom van het leven.  meegaan in deze stroom geeft voldoening en positieve levensvreugde.  Het kan zijn dat het niet is wat jij zou willen......maar hier speelt dan toch echt ""niet mijn wil, maar uw wil  geschiedde.....
Data:
Maandag 27 januari,
 Donderdag 13februari
Zaterdag 14 maart

Plaats: Willemstraat 4/5611HD Eindhoven
Tijdstip: 10.00u-15.00u
Kosten €70,=inclusief koffie, thee en lunch.
MEDICIJN WIEL
In deze cursus gaan we aan de slag met het medicijn wiel. We gaan deze ceremonie gebruiken om te werken aan een probleem waar je mee worstelt, een vraag die je hebt, of iets waar je steeds tegen aanloopt. Met het leggen van het medicijn wiel, creeëren we een krachtige plek en verzamelen  we de energie van alle levende wezens waarmee we in relatie staan. Zo kunnen we informatie ontvangen van onze voorouders, totem dieren, windrichtingen, bomen, stenen, donderwezens en meer. Een medicijnwiel is een belangrijke ceremonie uit de indiaanse traditie. Zij spreekt tot ons over de cycli van levens en staat symbool voor het wiel van het leven dat zich steeds weer ontwikkelt en nieuwe lessen brengt. Dit levenswiel heeft vele spaken die levenslessen en stappen markeren. Ieder van ons moet op elke spaak hebben gestaan.                  

Wat heeft jouw plaats  in het wiel op dit moment  je te zeggen?

We behandelen deze dag ook de theorie van the  Medicine Way , zoals het wiel ook wel wordt genoemd en we werken met een totem dier. We creeëren een groot gezamenlijk wiel  en bij mooi weer doen we dat buiten. 

Bron vermelding: Jamie Sans

Deze workshop staat gepland voor zomer 2020

INTRODUCTIEDAG AURASYSTEEM

Deze dag is bedoeld als kennismaking met het(jouw) aurasysteem. Onze aura is ons energieveld en staat in verbinding met het universele energieveld. Het is een heel subtiel syteem. je kunt hierin oa kleuren waarnemen en elke kleur heeft zijn eigen frequentie. In ons aura syteem zit ook het  verleden, heden en toekomst. Hoe kun je deze beinvloeden? We behandelen deze dag de theorie van de aura en gaan voelen, proeven en ervaren aan onze eerste auralaag. Wat er wordt ingevoeld wordt opgesteld.