De Medicijnkom

Praktijk voor Bewust Leven  

SYSTEEM OPSTELLING

Wat is opstellen:

Opstellen is een hele fijne methode om echt iets in jezelf aan te pakken en te veranderen . Er wordt gewerkt met het onbewuste. Hier zit de info die we niet bewust hebben, die we geblokkeerd hebben. Deze blokkades had je eerder(vorige levens) nodig.   Als we deze weer terug in ons bewustzijn hebben, kunnen we ze meestal nu  gaan verwerken. Vervolgens stroomt de energie weer en  komt er een ander perspectief en een verandering.

Hoe werkt het praktisch: 

Het thema of de vraag wordt met behulp van matjes neergelegd en hier worden personen opgezet. Bij een systeem opstelling staat de therapeut samen met de klant op de matjes. Eventueel kan een derde persoon worden opgesteld. Zo kun je je thema gaan aankijken(je er bewust van worden)en  kun je bijvoorbeeld iets toelaten in jezelf wat je nodig hebt om je thema los te laten. De intentie en begeleiding van de therapeut zijn  hier belangrijk.

De ruimte; 

De matjes worden neergelegd in de praktijk ruimte en vormen een " veld van intentie" Als je op een matje gaat staan, ga je de energie  voelen en ervaren van dat matje  Het is een soort inpluggen in een grote computer  en iedereen kan het. 

Taal:

De therapeut laat dingen uitspreken. Zo gebruiken we taal om dat wat gevoeld wordt naar ons bewustzijn te brengen.

Wat kun je opstellen:

Voor jezelf kun je alles opstellen en ook alles voor je kinderen; een vraag, een lichamelijke  of psychische klacht, iets wat  je steeds tegenkomt in je leven of waar je tegenaan loopt. Hier functioneert de  buitenwereld als onze spiegel: zij reikt ons onze thema's aan.